Cuma : Akşam saat 23:00 de Samsun dan Sarp Sınır Kapısına hareket.Karadeniz Sahili boyunca yapacağımız yolculuğumuzda Sarp Sınır Kapısı na varmadan vereceğimiz kahvaltı ve ihtiyaç molasının ardından Sarp Sınır Kapısına varış , Gümrük işlemlerinin ardından Gürcistan’a geçiş .
KATILIM NOKTALARI HAREKET SAATLERİ :
SAMSUN CITY MALL : 23:00
SAMSUN 19 MAYIS LİSESİ : 23:30
ORDU : 01:30
TRABZON : 05:00 (+1)
RİZE : 06:30(+1)
CUMARTESİ : ( Gonio Kalesi –Orta Camii—Piazza Meydanı—Azız Nıcholas Kilisesi—Avrupa Meydanı Medea Heykeli—Tiyatro Meydanı—Batum Bulvarı--– Ali Ve Nino Heykeli—Alfabe Kulesi )
GÜRCİSTAN a geçişimizin ardından Batum a doğru ilerlerken St.Andrea Heykeli , Gonio Kalesi’ni panoramik olarak görüyoruz. Gonio Kalesi, antik dönemlerden günümüze kadar uzanan hikayesi İle geçmişe kısa bir yolculuk yapmamızı sağlıyor.Daha sonrasında Batum’a varmadan önce, isteyen misafirlerimizle döviz değişimi yapıyoruz (Gürcistan’ın para birimi Lari’dir ve “GEL” şeklinde yazılır). Rehberimiz, döviz bozdurma konusunda gerekli bilgilendirmeleri yapacaktır. Yaklaşık 20 km’lik bu yolculuğumuzun ardından , Batum şehir merkezine varıyoruz.Batum’un kalbine adım attığımızda, aracımızı otoparka bırakarak yaya olarak keşfe çıkıyoruz. Şehrin tarihini ve dokusunu daha iyi hissedebilmek için yürüyerek dolaşmanın tadını çıkarıyoruz. İlk durağımız, Batum şehir merkezinde ayakta kalan son camisi olan Orta Cami. Bu tarihi mekanda, Gürcistan’ın çok kültürlü yapısına tanıklık ediyoruz. Caminin ardından, Khulo Sokağı’na yöneliyoruz. Gürcü kültürü ile Türk kültürünün iç içe geçtiği bu sokak, Türk Sokağı olarak da biliniyor. Batum’un mimari güzelliklerini keşfetmek üzere yürüyüşümüze devam ediyoruz. Piazza Meydanı’na ulaşıyor ve burada Aziz Nicholas Kilisesi’ni ziyaret ediyoruz. Tarihi dokusu ve etkileyici mimarisiyle bu kilise, misafirlerimizi adeta geçmişe götürüyor. Sonraki durağımız, Batum’un en büyük ve en popüler meydanı olan Avrupa Meydanı. Bu meydanda Medea Heykeli tüm görkemiyle bizleri karşılıyor. Tiyatro Meydanı ve Poseidon Heykeli’ni de görerek Batum Bulvarı’na doğru ilerliyoruz. Batum Bulvarı, palmiyelerle süslü yürüyüş yolları ve Karadeniz’in huzur veren esintisiyle unutulmaz bir gezinti sunuyor. Bulvar boyunca yürüyerek Ali ve Nino Heykeli’ne ulaşıyoruz. Gürcü genç kız Nino ile Azerbaycanlı genç Ali’nin imkansız aşkını simgeleyen bu heykel, hareketli yapısıyla adeta bir aşk dansını canlandırıyor. Turumuzun bu bölümünde, misafirlerimize serbest zaman sunuyoruz. Dileyen misafirlerimiz ise Alfabe Kulesi’ni ve dönme dolabı ziyaret ederek Batum’un eşsiz manzarasının tadını çıkarabilirler. Serbest zamanımızın sonunda REHBERİMİZİN BELİLRLEDİĞİ NOKTADA BULUŞARAK konaklama yapacağımız otelimize gidiyoruz.odalara yerleşme ve serbest zaman. ( AKŞAM YEMEKLİ GÜRCÜ GECESİ FİYATA DAHİLDİR.)
PAZAR Batum – Sarp Sınır Kapısı – Dönüş
Güne otelde alacağımız zengin bir kahvaltıyla başlıyoruz ve saat 10:30 da Sarp Sınır Kapısına hareket, gümrük işlemlerimiz sonrası dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. (SINIR ÇIKIŞ SAATİ 12:00 OLARAK PLANLANMAKTADIR )Sınır geçişimizin ardından ilk durağımız Rize. Rize de Rize Bezi atölyesinde vereceğimiz molamızda dileyen misafirlerimiz Rize bezi alış verişi yapabilir. Bugünkü yolculuğumuzun 2.durağı Çay Fabrikası olacak , bölgemizde üretilen çay ın üretimi hakkında bilgi alırken , diğer taraftan ikram edilen çay çeşitlerini tadabilirsiniz.Çay Fabrikası gezimizin ardından Samsun a hareket. Son olarak, siz değerli misafirlerimizi BAŞLANGIÇTA ALDIĞIMIZ NOKTALARA BIRAKARAK bir başka Seyir Travel organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.
VARIŞ NOKTALARI VE SAATLERİ
RİZE HAVALİMANI 13:30
RİZE MERKEZ 15:30
TRABZON 17:30
ORDU 21:30
SAMSUN 23:30
Gürcistan’a Geçişte Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Noktalar:
1) Türkiye ile Gürcistan Devletleri arasında imzalanan protokol gereği iki ülke vatandaşları gümrüklerden kimlikle giriş yapabilmektedir. Yeni Tip Çipli ve Fotoğraflı Kimlik Kartı dışındaki hiçbir kimlik kartı (Ehliyet Dâhil) Nüfus Hüviyet Cüzdanı yerine geçmemektedir. Kırık veya Deforme olmuş kimlikler gümrük geçişlerinde kabul edilmemektedir. Ayrıca kimliklerin arkasındaki Çipin sağlam olması gerekiyor. Çipleri deforme olmuş kimlikler geçiş işlemlerinde sorun yaşayabilir.
2) Anne baba yanında olsa bile (Yeni doğmuş bebek dâhil) çocuklarında yaşa bakılmaksızın kimliklerinde fotoğraf olması gerekmektedir.
3) 18 yaş altı çocuklar sadece anne ve babaları ile beraber yâda her ikisinden aldığı Noter Tasdikli muvafakatname veya Pasaport ile seyahat edebilirler. Anne veya Babasından birisinin olmaması halinde olmayan ebeveynden noter tasdikli muvafakatname almaları ve gümrük polisine ibraz etmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde gümrükten geçemezsiniz.
4) Ülkeye girişlerde reçetesiz ilaç, et ve süt ürünleri, kesici alet gibi tehlike arz eden cisimler vb. kabul edilmez. Üzerinde etiketi bulunmayan bir ilaç sorun yaşamanıza sebep olabilir. Zaruri alınması gereken ilaçlarınızın üzerinde ismi bulunan bir şekilde kutusu ile yanınıza almalısınız.
İlk yorumu siz yapın