MÜŞTERİ HİZMETLERİ
444 11 53
1.GÜN: SAMSUN-ORDU – GİRESUN-TRABZON-KARS
Kültür Turları kapsamında, Türkiye’mizin kültürel ve coğrafi zenginliklerini uzmanlaşmış personelimiz eşliğinde, siz değerli misafirlerimize tanıtmak amacı ile hazırlamış olduğumuz seyahatimize başlıyoruz.
2.GÜN: ANI HARABELERİ – ÇILDIR GÖLÜ – KARS ŞEHİR MERKEZİ- KAFKAS GECESİ
Sabah saatlerinde Kars’a varıyoruz ve turumuza başlıyoruz. İlk durağımız; UNESCO Dünya Kültür Miras listesine dâhil edilen Ani Harabeleri’ni ziyaret ediyoruz. Hani derler ya “ Ani gibi yar; Bağdat gibi diyar olmazmış” diye. Bakımsızlık ve terk edilmişliğine rağmen hala görülmeye değer bir ören yeridir. Uzun bir süre Ermeni Krallarının başkenti olan bu şehir; 1064’ten itibaren Selçuklu idaresine girmiştir. Kent Surları, Ani Katedrali, Tigran Honents Kilisesi; Türklerin bölgeyi fethinden sonra yapılan ve dolayısıyla Anadolu’nun ilk Camisi olan Manucehr Cami’ni gezdikten sonra Ermenistan’ın başkenti olduğu dönemlerde çarşı olarak kullanılan caddesinde yürüyerek bir Ateşgah tapınağının izlerini gözlemledikten sonra Çıldır Gölü’ ne gidiyoruz. Öğlen yemeğinde Çıldır gölünde tutulan sarı balığın tadına baktıktan sonra serbest zamanımızda buz tutmuş çıldır gölünde at arabası ve ya jet ski ile tur yapabilirsiniz. Çıldır gölü gezimizi tamamladıktan sonra Kars şehir merkezine hareket ediyoruz. Kars şehir merkezi , Kars Kalesi , Büyük Katedral (Fethiye camii) , Taş Köprü , Kümbet Camii, Sovyetler döneminden kalma taş evler i gezisi ve ardından otelimize geçiyoruz. Konaklama otelimizde.
3.GÜN: ERZURUM – ÇİFTE MİNARELİ MEDRESESİ – YAKUTİYE MEDRESESİ – ULU CAMİ ÜÇ KÜMBETLER – TAŞHAN- TRABZON
Sabah kahvaltımızın ardından otelimizden ayrılıyoruz ve Erzurum’a gitmek için tren garına geçiyoruz. Yaklaşık dört buçuk saatlik tren yolculuğumuzun ardından Erzurum’a varıyoruz ve Doğu Anadolu’nun en büyük kenti, milli mücadele, milli birlik ve bağımsızlık hareketinin temelinin atıldığı kentimiz Erzurum’u gezmeye başlıyoruz. İlk durağımız Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat’ın kızı olan Hundi Hatun veya İlhanlı hanedanlarından Padişah Hatun tarafından yaptırılmış olma ihtimalinden dolayı “Hatuniye Medresesi” de denilen Çifte Minerali Medrese’yi geziyoruz ve daha sonra sırasıyla, Ulu Camii, Üç Kümbetler, Yakutiye Medresesi’ni görüyoruz.
Meşhur Oltu taşı ve bu taştan yapılma eserleri görüp alışveriş yapabileceğimiz Taş Han’ı ziyaret ediyoruz. Bu güzel gezimizin ardından turumuzu sonlandırıyoruz ve Trabzon’a dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Trabzon’a varışımızın ardından siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakarak bir başka SEYİR TRAVEL organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.
İlk yorumu siz yapın